ALKOL SATIŞI 10 GÜN YASAKLANDI

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2021 - 18:24, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:57 2087+ kez okundu.
 

ALKOL SATIŞI 10 GÜN YASAKLANDI

1 ile 11 Mayıs tarihleri arasında her türden alkol satışı yasaklanırken, restoranlarda alkollü içecek servisi yapılmayacak.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameye göre, Rusya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 9 Mayıs Zafer Bayramı nedeniyle 1 ile 11 Mayıs tarihleri arasında resmi tatil ilan edildi. Bu tatil dönemini fırsata çevirmek isteyen Rusya, kitlesel aşılama programı uygulanacağını açıkladı. Ruslar, 1 Mayıs İşçi Bayramı hem de 9 Mayıs Zafer Bayramı’nı kutlarken, aynı zamanda Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısını olacak. “AMAÇ, ÜÇÜNCÜ DALGAYI ENGELLEMEK” Toplu aşılama programı için halka çağrılar yapılırken, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’nun (Rospotrebnadzor) bu dönemde yapılacak aşıların, aşı yapılanlarda etkili olabilmesi için alkol tüketiminin yapılmaması gerektiği gerekçe gösterilerek, alkol satışının yasaklandığı duyuruldu. Rospotrebnadzor tarafından yapılan açıklamada, "Uzun süreli tatilin amacı koronavirüs salgınının üçüncü dalgasını engellemek.” denildi. TÜKETENE CEZA KESİLECEK Rus halkının özellikle tatil günlerinde çok fazla alkol tükettiği vurgulanan açıklamada, "11 günlük alkol tüketimi koronavirüsü engellemeye yardımcı olmaz, aksine yayılmasına neden olur. Buna önemle dikkat etmenizi rica ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı. Alkol tükettiği tespit edilen kişilere, ceza uygulanacağı kaydedildi.
1 ile 11 Mayıs tarihleri arasında her türden alkol satışı yasaklanırken, restoranlarda alkollü içecek servisi yapılmayacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameye göre, Rusya'da 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 9 Mayıs Zafer Bayramı nedeniyle 1 ile 11 Mayıs tarihleri arasında resmi tatil ilan edildi.

Bu tatil dönemini fırsata çevirmek isteyen Rusya, kitlesel aşılama programı uygulanacağını açıkladı.

Ruslar, 1 Mayıs İşçi Bayramı hem de 9 Mayıs Zafer Bayramı’nı kutlarken, aynı zamanda Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısını olacak.

“AMAÇ, ÜÇÜNCÜ DALGAYI ENGELLEMEK”

Toplu aşılama programı için halka çağrılar yapılırken, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu’nun (Rospotrebnadzor) bu dönemde yapılacak aşıların, aşı yapılanlarda etkili olabilmesi için alkol tüketiminin yapılmaması gerektiği gerekçe gösterilerek, alkol satışının yasaklandığı duyuruldu.

Rospotrebnadzor tarafından yapılan açıklamada, "Uzun süreli tatilin amacı koronavirüs salgınının üçüncü dalgasını engellemek.” denildi.

TÜKETENE CEZA KESİLECEK

Rus halkının özellikle tatil günlerinde çok fazla alkol tükettiği vurgulanan açıklamada, "11 günlük alkol tüketimi koronavirüsü engellemeye yardımcı olmaz, aksine yayılmasına neden olur. Buna önemle dikkat etmenizi rica ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Alkol tükettiği tespit edilen kişilere, ceza uygulanacağı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kanalakdeniz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.