BALIK PAZARI YENİLENİYOR

ANTALYA 23.04.2021 - 12:30, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:57 2436+ kez okundu.
 

BALIK PAZARI YENİLENİYOR

Manavgat Belediyesi yap işlet devret modeliyle 15 yıl önce kiralanan ve eskimiş köhne yapısı ve kullanışsız olması nedeniyle vatandaşların sıklıkla eleştirdiği Rauf Denktaş Köprüsü’nde köklü düzenleme çalışmasına başladı.
Kiralama süresinin dolması ile birlikte resmi prosedürleri yerine getirdikten sonra köprüyü devralan Manavgat Belediyesi ilk iş olarak köprü üzerinde bulunan işletmelerin boşaltılması ve akabinde yıkımını gerçekleştirdi. İŞLEVSEL ve KULLANIŞLI Belediye ekipleri, bir yandan köprü üzerindeki yapıları temizlerken bir yandan da aynı bölgede yer alan Manavgat Balık Pazarı’nı yenilemek için de harekete geçti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Balık Pazarı için son derece modern, kullanışlı ve her kesime hitap edecek muhteşem bir proje hazırlattı. Köprüyle birlikte balık pazarında bulunan işletme sahipleri, belediye ekipleriyle el birliğiyle çalışarak dükkanlarını boşalttı. BALIK KOKUSU OLMAYACAK Manavgat Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı projeye göre Manavgat Balık Pazarı, 4 Blok olarak tasarlandı. Mevcut yapılar Tarım İl Müdürlüğü hijyen şartlarına uygun olarak projelendirildi. Bölgede oturan vatandaşların koku, alt yapı ve üst yapı şikayetleri de düşünülerek, bu sorunların tamamen ortadan kaldırılacağı belirtildi. Projeye göre işletmelerde hem satış hem de pişirme üniteleri yer alacak. Projede teras çatı da yapılarak misafirlerin ırmak manzarası izlemeleri de sağlanacak. A blokta 4 Adet Satış ve Pişirme ünitesi, B Blokta 8 adet Pişirme Ünitesi, C Blokta 8 adet Satış Ünitesi ve Market D Blokta ise 2 adet restoran bulunacak. B blok ve C blok arasında kalan arasta ise yeniden tasarlanarak işlevsel hale getirildi. VATANDAŞ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GEÇECEK Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Rauf Denktaş Köprüsü ve Manavgat Balık Pazarı’nın Manavgat halkına yakışır bir şekilde yeniden projelendirdiğini söyledi. Bu çalışmayla birlikte bölgenin daha işlevsel, halkı rahatsız etmeyecek, aile kullanımına uygun bir hale getireceklerini belirten Başkan Sözen, projenin hayata geçirilecek olmasının kendilerini de heyecanlandırdığını söyledi. Başkan Sözen, “Balık Pazarımız, yaptığımız düzenleme projesine göre, son derece güzel olacak. Yaya köprüsü üzerinden ise halkımız gönül rahatlığı ile geçebilecek. Burası ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bunu da yakında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.
Manavgat Belediyesi yap işlet devret modeliyle 15 yıl önce kiralanan ve eskimiş köhne yapısı ve kullanışsız olması nedeniyle vatandaşların sıklıkla eleştirdiği Rauf Denktaş Köprüsü’nde köklü düzenleme çalışmasına başladı.

Kiralama süresinin dolması ile birlikte resmi prosedürleri yerine getirdikten sonra köprüyü devralan Manavgat Belediyesi ilk iş olarak köprü üzerinde bulunan işletmelerin boşaltılması ve akabinde yıkımını gerçekleştirdi.

İŞLEVSEL ve KULLANIŞLI

Belediye ekipleri, bir yandan köprü üzerindeki yapıları temizlerken bir yandan da aynı bölgede yer alan Manavgat Balık Pazarı’nı yenilemek için de harekete geçti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Balık Pazarı için son derece modern, kullanışlı ve her kesime hitap edecek muhteşem bir proje hazırlattı. Köprüyle birlikte balık pazarında bulunan işletme sahipleri, belediye ekipleriyle el birliğiyle çalışarak dükkanlarını boşalttı.

BALIK KOKUSU OLMAYACAK

Manavgat Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı projeye göre Manavgat Balık Pazarı, 4 Blok olarak tasarlandı. Mevcut yapılar Tarım İl Müdürlüğü hijyen şartlarına uygun olarak projelendirildi. Bölgede oturan vatandaşların koku, alt yapı ve üst yapı şikayetleri de düşünülerek, bu sorunların tamamen ortadan kaldırılacağı belirtildi. Projeye göre işletmelerde hem satış hem de pişirme üniteleri yer alacak. Projede teras çatı da yapılarak misafirlerin ırmak manzarası izlemeleri de sağlanacak. A blokta 4 Adet Satış ve Pişirme ünitesi, B Blokta 8 adet Pişirme Ünitesi, C Blokta 8 adet Satış Ünitesi ve Market D Blokta ise 2 adet restoran bulunacak. B blok ve C blok arasında kalan arasta ise yeniden tasarlanarak işlevsel hale getirildi.

VATANDAŞ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GEÇECEK

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Rauf Denktaş Köprüsü ve Manavgat Balık Pazarı’nın Manavgat halkına yakışır bir şekilde yeniden projelendirdiğini söyledi. Bu çalışmayla birlikte bölgenin daha işlevsel, halkı rahatsız etmeyecek, aile kullanımına uygun bir hale getireceklerini belirten Başkan Sözen, projenin hayata geçirilecek olmasının kendilerini de heyecanlandırdığını söyledi. Başkan Sözen, “Balık Pazarımız, yaptığımız düzenleme projesine göre, son derece güzel olacak. Yaya köprüsü üzerinden ise halkımız gönül rahatlığı ile geçebilecek. Burası ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bunu da yakında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kanalakdeniz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.