DENİZALTI BATTI 53 ÖLÜ

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2021 - 19:46, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:57 2058+ kez okundu.
 

DENİZALTI BATTI 53 ÖLÜ

21 Nisan’da gerçekleştirilen tatbikat sırasında kaybolan KRI Nanggala-402 denizaltısının enkazına ulaşıldı.
Endonezya'da 21 Nisan tarihinde tatbikat sırasında Bali adasının 60 mil açıklarında KRI Nanggala-402 denizaltısı kayboldu. Günler süren aramalar sonucunda, içinde 53 mürettebatı ile kaybolan denizaltının enkazına ulaşıldı. Endonezya Ulusal Silahlı Kuvvetler Komutanı Mareşal Hadi Tjahjanto, yaptığı açıklamada denizaltındaki 53 mürettebatın tamamının hayatını kaybettiğini duyurdu. Tjahjanto, “Güvenilir kanıtlara dayanarak KRI Nanggala 402'nin battığını ve tüm mürettebat üyelerinin hayatını kaybettiğini bildiriyoruz.” dedi. 3 PARÇAYA AYRILDI Deniz Kuvvetleri Komutanı Yudo Margono da denizaltının 3 parçaya ayrıldığını söylerken, Devlet Başkanı Joko Widodo, “Bu trajedi, yalnızca 53 mürettebatın ailesini ve donanmayı değil tüm Endonezya halkını sarstı. Endonezya halkı olarak mürettebatın ailesine üzüntümüzü iletiyoruz.” ifadelerini kullandı. 25 DONANMA GEMİSİ KATILMIŞTI Arama kurtarma çalışmalarına en az 25 donanma gemisi katılmış, Malezya ve Singapur da bölgeye gemi sevk etmişti.
21 Nisan’da gerçekleştirilen tatbikat sırasında kaybolan KRI Nanggala-402 denizaltısının enkazına ulaşıldı.

Endonezya'da 21 Nisan tarihinde tatbikat sırasında Bali adasının 60 mil açıklarında KRI Nanggala-402 denizaltısı kayboldu.

Günler süren aramalar sonucunda, içinde 53 mürettebatı ile kaybolan denizaltının enkazına ulaşıldı.

Endonezya Ulusal Silahlı Kuvvetler Komutanı Mareşal Hadi Tjahjanto, yaptığı açıklamada denizaltındaki 53 mürettebatın tamamının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tjahjanto, “Güvenilir kanıtlara dayanarak KRI Nanggala 402'nin battığını ve tüm mürettebat üyelerinin hayatını kaybettiğini bildiriyoruz.” dedi.

3 PARÇAYA AYRILDI

Deniz Kuvvetleri Komutanı Yudo Margono da denizaltının 3 parçaya ayrıldığını söylerken, Devlet Başkanı Joko Widodo, “Bu trajedi, yalnızca 53 mürettebatın ailesini ve donanmayı değil tüm Endonezya halkını sarstı. Endonezya halkı olarak mürettebatın ailesine üzüntümüzü iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.

25 DONANMA GEMİSİ KATILMIŞTI

Arama kurtarma çalışmalarına en az 25 donanma gemisi katılmış, Malezya ve Singapur da bölgeye gemi sevk etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kanalakdeniz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.