DÜNYA'NIN EN BÜYÜĞÜ

TEKNOLOJİ 04.05.2021 - 13:21, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:57 2150+ kez okundu.
 

DÜNYA'NIN EN BÜYÜĞÜ

"Roc", 3 saat 14 dakika havada kalarak ikinci test uçuşunu da başarıyla tamamladı.
Roket fırlatma şirketi Stratolaunch tarafından geliştirilen 117 metre kanat açıklığına sahip 226 tonluk "Roc" isimli uçak, ilk olarak 2019 yılında Kaliforniya’daki Mojave Havalimanı’ndan test uçuşu gerçekleştirmişti. Dev uçağın ikinci test uçuşu ise geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yine aynı havalimanından kalkan uçak, tam 3 saat 14 dakika hava kalmayı ve 4 bin 267 metre yükselmeyi başardı. Uçağın maksimum hızı ise saatte 320 kilometre olarak ölçüldü. YÖRÜNGEYE ROKET BIRAKABİLECEK Çift gövdeli Stratolaunch, gezegenin etrafındaki yörüngeye fırlatacak roketleri bırakabilecek şekilde tasarlandı. Devasa uçak, ihtiyaç duyduğu gücü bünyesindeki altı Boeing 747 motorundan alıyor. Kanatları bir futbol sahasının büyüklüğünden bile uzun olani dev uçak, yaklaşık 250 tonluk taşıma kapasitesiyle uzay araştırmalarında aktif bir şekilde rol alacak. Stratolaunch, şu anda Roc ile birlikte Talon-A isimli hipersonik bir araç da geliştiriyor. 3,4 metrelik kanat genişliğine ve 28 metrelik uzunluğa sahip olacağı belirtilen Talon-A, 2022'de Roc üzerinden fırlatılacak.
"Roc", 3 saat 14 dakika havada kalarak ikinci test uçuşunu da başarıyla tamamladı.

Roket fırlatma şirketi Stratolaunch tarafından geliştirilen 117 metre kanat açıklığına sahip 226 tonluk "Roc" isimli uçak, ilk olarak 2019 yılında Kaliforniya’daki Mojave Havalimanı’ndan test uçuşu gerçekleştirmişti.

Dev uçağın ikinci test uçuşu ise geçtiğimiz günlerde yapıldı. Yine aynı havalimanından kalkan uçak, tam 3 saat 14 dakika hava kalmayı ve 4 bin 267 metre yükselmeyi başardı. Uçağın maksimum hızı ise saatte 320 kilometre olarak ölçüldü.

YÖRÜNGEYE ROKET BIRAKABİLECEK

Çift gövdeli Stratolaunch, gezegenin etrafındaki yörüngeye fırlatacak roketleri bırakabilecek şekilde tasarlandı. Devasa uçak, ihtiyaç duyduğu gücü bünyesindeki altı Boeing 747 motorundan alıyor.

Kanatları bir futbol sahasının büyüklüğünden bile uzun olani dev uçak, yaklaşık 250 tonluk taşıma kapasitesiyle uzay araştırmalarında aktif bir şekilde rol alacak.

Stratolaunch, şu anda Roc ile birlikte Talon-A isimli hipersonik bir araç da geliştiriyor.

3,4 metrelik kanat genişliğine ve 28 metrelik uzunluğa sahip olacağı belirtilen Talon-A, 2022'de Roc üzerinden fırlatılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kanalakdeniz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.