SADECE TÜRKİYE'DEN 20 MİLYON KİŞİ

GÜNDEM 06.04.2021 - 05:38, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:57 1545+ kez okundu.
 

SADECE TÜRKİYE'DEN 20 MİLYON KİŞİ

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Facebook hakkında, kullanıcı verilerinin sızdırılması nedeniyle resmen inceleme başlattı.
Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, hack skandalına imza atmıştı. Bir web sitesinde 533 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kişisel bilgileri ücretsiz yayınlandı. 533 milyon kişi arasında 20 milyon Türk vatandaşının olduğu belirtilmişti. Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) "Facebook'taki 533 milyon kullanıcının verilerinin bir hacker platformunda ücretsiz olarak paylaşıldığı" haberleri üzerine konuyu gündem toplantısında görüştü. Dünyada büyük yankı uyandıran skandalın ardından Türkiye, Facebook hakkında kullanıcı verilerinin sızdırılması nedeniyle soruşturma başlattı. Güvenlik uzmanları, verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık için kullanılabileceği konusunda uyardı. Telefon numarası, doğum yeri ve tarihi, Facebook ID numarası ve e-posta gibi kişisel bilgilerin yer aldığı kişisel bilgilerin ele geçirldiği doğrulanmıştı.
Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Facebook hakkında, kullanıcı verilerinin sızdırılması nedeniyle resmen inceleme başlattı.

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitelerinden Facebook, hack skandalına imza atmıştı. Bir web sitesinde 533 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kişisel bilgileri ücretsiz yayınlandı. 533 milyon kişi arasında 20 milyon Türk vatandaşının olduğu belirtilmişti.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK) "Facebook'taki 533 milyon kullanıcının verilerinin bir hacker platformunda ücretsiz olarak paylaşıldığı" haberleri üzerine konuyu gündem toplantısında görüştü.

Dünyada büyük yankı uyandıran skandalın ardından Türkiye, Facebook hakkında kullanıcı verilerinin sızdırılması nedeniyle soruşturma başlattı.

Güvenlik uzmanları, verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık için kullanılabileceği konusunda uyardı.

Telefon numarası, doğum yeri ve tarihi, Facebook ID numarası ve e-posta gibi kişisel bilgilerin yer aldığı kişisel bilgilerin ele geçirldiği doğrulanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kanalakdeniz.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.